ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Η ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ
ΙΣΤΙΟΠΟΪΚΟ ΣΚΑΦΟΣ
ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ
PHOTO GALLERY
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η εκδρομές μας
ΣΚΟΠΕΛΟΣ - Η παλέτα του πράσινου και του γαλάζιου
Η ΣΚΙΑΘΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ - ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ
Κρουαζιέρες στο Β.Αιγαίο (Χαλκιδική)
Χρήσιμές πληροφορίες
Εθνικό Θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου - Β. Σποράδων
Η Μεσογειακή Φώκια & Η Πανίδα
Τα ερημόνησα της Αλοννήσου
ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ - ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

  Η επίσκεψη μας στην Αλόννησο είναι ίσως από τις πλέον ενδιαφέρουσες. Φτάνοντας ελλιμενίζουμε στο Πατητήρι, το γραφικό επίνειο του νησιού. Η χώρα βρίσκεται σε απόσταση 20 λεπτών. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στη κορυφή του λόφου πάνω από το λιμάνι.

  Χαρακτηριστικό της, η εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα που μπορείς να θαυμάσεις σχεδόν από κάθε σημείο. Ένα ανεπανάληπτο τοπίο που σου κόβει την ανάσα και σού θυμίζει την ιδιαιτερότητα της άγριας ομορφιάς αυτού του τόπου.

  Ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο απολαμβάνετε ένα ποτήρι εξαιρετικού ντόπιου κρασιού. Η περιπλάνηση στα στενά λιθόστρωτα σοκάκια με τις γραφικές ανθισμένες αυλές και τα δείγματα μεσαιωνική αρχιτεκτονικής, γοητεύει.
  Τα πέτρινα αλώνια, τα ερείπια του κάστρου και οι πολλές βυζαντινές εκκλησίες μαρτυρούν το ζωντανό παρελθόν της παλιάς χώρας.
  Αυτό που χαρακτηρίζει την Αλόννησο και τη καθιστά γνωστή παγκοσμίως είναι το θαλάσσιο πάρκο. Αφορά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Αλοννήσου και το σύνολο των ερημονήσων που τη περιβάλλουν όπως Πιπέρι, Γιούρα, Σκάντζουρα, Περιστερά, Κυρά Παναγιά.

  Το πάρκο ιδρύθηκε το 1992 με στόχο τη προστασία του απειλούμενου είδους της μεσογειακής φώκιας Μονάχους - μονάχους. Το νησάκι Πιπέρι αποτελεί το φυσικό της καταφύγιο καθώς οι παράλιες και υποθαλάσσιες σπηλιές συνιστούν ιδανικό τόπο για την επιβίωση της. Η προσέγγιση στο νησί απαγορεύεται σε απόσταση μικρότερη των τριών μιλίων.

Ζευγάρια σε ιστιοπλοϊκό σκάφος...
Οικογένεια σε ιστιοπλοϊκό σκάφος...
Παρέα φίλων σε ιστιοπλοϊκό σκάφος...