ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Η ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ
ΙΣΤΙΟΠΟΪΚΟ ΣΚΑΦΟΣ
ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ
PHOTO GALLERY
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η εκδρομές μας
ΣΚΟΠΕΛΟΣ - Η παλέτα του πράσινου και του γαλάζιου
Η ΣΚΙΑΘΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ - ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ
Κρουαζιέρες στο Β.Αιγαίο (Χαλκιδική)
Χρήσιμές πληροφορίες
Εθνικό Θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου - Β. Σποράδων
Η Μεσογειακή Φώκια & Η Πανίδα
Τα ερημόνησα της Αλοννήσου
  Τα ερημόνησα της Αλοννήσου είναι ένας παράδεισος για την άγρια ζωή.

  Η θαλάσσια περιπλάνηση μας σ' αυτό το κομμάτι του Αιγαίου αποδεικνύεται μια απάντηση στη περιπέτεια.

  Ο βυθός τους είναι πραγματική αποκάλυψη. Φιλοξενεί 300 είδη ψαριών, δελφινιών, φαλαινών και σπάνιων κοραλλιών όπως το ρόζ κοράλλι.

  Αυτό όμως δεν είναι το μόνο ενδιαφέρον στοιχείο του καθώς στη περιοχή συναντάμε 8 αρχαία και μεσαιωνικά ναυάγια και 30 σύγχρονα σε μικρό σχετικά βάθος.
  Το νησάκι Πιπέρι: βραχώδες κι εντυπωσιακό αποτελεί το πυρήνα του θαλάσσιου πάρκου. Οι παράλιες και υποθαλάσσιες σπηλιές του συνιστούν φυσικό καταφύγιο για τη μεσογειακή φώκια και ιδανικό τόπο για την επιβίωση της. Η προσέγγιση στο νησί απαγορεύεται σε απόσταση μικρότερη των τριών μιλίων.
  Ψαθούρα: Μαύρα λαξευτά βράχια, λόγω του ηφαιστειογενούς χαρακτήρα της συνιστά καταπληκτικό τοπίο με τον ομώνυμο φάρο να δεσπόζει στην επίπεδη επιφάνεια στο μέσον του νησιού, από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα με ύψος 26μ. Εδώ σώζονται και τα ερείπια αρχαίας πόλης βυθισμένης σε μικρή απόσταση από το λιμάνι. Τα ίχνη των δρόμων και των σπιτιών της μπορούμε να τα διακρίνουμε ακόμα και με γυμνό μάτι.
  Γιούρα: Επιβλητικό, απόκρημνο κι άγριας ομορφιάς. Φιλοξενεί ένα μοναδικό σπήλαιο το οποίο οι πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες ταυτίζουν με τη σπηλιά του Κύκλωπα Πολύφημου. Παράλληλα συνιστά τόπο επιβίωσης ενός σπανίου είδους αίγαγρου του Carpahireus aegagrus.
  Σκάντζουρα: λέγεται ότι πρόκειται για την αρχαία νήσο Σκάνδιρα όπως μαρτυρούν τα κατάλοιπα οχυρωμένης εγκατάστασης ελληνιστικής εποχής. Εντύπωση επίσης προκαλεί και το εγκαταλελειμμένο πλέον μοναστήρι της Θεοτόκου.
  Περιστερά: ονομάζεται έτσι γιατί αν ειδωθεί από μακριά μοιάζει με τη ράχη περιστεριού. Εδώ συναντάμε το μεγαλύτερο στο κόσμο βυζαντινό ναυάγιο (12οςαι) με 4.000 αμφορείς..(ανακαλύφθηκε από ντόπιους σφουγγαράδες τον 20αι.
  Δύο Αδέλφια: δύο βραχονησίδες με υψηλότερη κορυφή τα 178μ. Εξαιρετικό σημείο για ελεύθερη κατάδυση.
  Κυρά - Παναγιά: Υπήρξε το κέντρο των ερημονήσων κατά την αρχαιότητα. Είναι κατάφυτο από ελαιόδεντρα, με εύφορες πεδιάδες και πολλές πηγές. Στη νοτιοανατολική πλευρά του βρίσκεται σκαρφαλωμένο στα ψηλά βράχια πάνω απ' τη θάλασσα το Μοναστήρι της Παναγιάς. Κτισμένο το 1.100μχ μοιάζει με μικρό φρούριο, κατοικείται από έναν μοναχό και είναι προσβάσιμο στους επισκέπτες. Τα ίχνη της αρχαίας πόλης, τα δύο κάστρα και τα πολλά ναυάγια του βυθού της ταυτίζουν τη Κυρά - Παναγιά με την αρχαία Αλόννησο, τη χαμένη Ατλαντίδα των Β.Σποράδων.

  Αποτελεί δημοφιλή προορισμό για όλα τα σκάφη κυρίως για τα δύο απάνεμα λιμάνια της τον Αγ.Πέτρο και τον Πλανήτη. Ο Πλανήτης θεωρείται από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου. Άριστο αγκυροβόλιο, προστατευμένο απ'όλους τους καιρούς, μια πραγματική όαση για τους ναυτικούς. Είναι αλήθεια ότι όσο δυνατοί κι αν είναι οι άνεμοι που πνέουν έξω απ'το Πλανήτη εδώ επικρατεί πάντα γαλήνη. Σ' αυτή τη γωνιά του Αιγαίου ο πολιτισμός μοιάζει μακρινός. Τις νύχτες η ατμόσφαιρα γίνεται εξωπραγματική. Ο αμμώδης πυθμένας αντανακλά όλη τη λάμψη τ'ουρανού κι ή αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε άλλον πλανήτη μοιάζει αληθινή. Εδώ η φύση δεν έχει τίποτα να κρύψει.

Ζευγάρια σε ιστιοπλοϊκό σκάφος...
Οικογένεια σε ιστιοπλοϊκό σκάφος...
Παρέα φίλων σε ιστιοπλοϊκό σκάφος...